Adriana je bila u vlaku koji se zabio u teretni u Srbiji: "Mama je vidjela svjetla"

Ilustracija: EPA

Više od 50 osoba, od kojih petero teže, ozlijeđeno je u željezničkoj nesreći u petak navečer kod Odžaka, na pruzi Sombor - Novi Sad. Liječnici Opće bolnice u Somboru potvrdili su da je od 52 ozlijeđena putnika njih pet hospitalizirano, od kojih je jedna osoba zadobila teške prijelome i ozljede jetre te je smještena na intenzivnu njegu.

Ostali su pacijenti, nakon pregleda i dijagnostike, upućeni na kućno liječenje s prijelomima glave, nagnječenjima prsa i trbuha te ozljedama ruku i nogu.

Nesreća se dogodila kada je putnički vlak naletio na kompoziciju teretnog vlaka koji se zaustavio na dijelu pruge između postaja Ratkovo i Odžaci. Teže posljedice spriječio je strojovođa putničkog vlaka jer je, uočivši vagone ispred sebe, kočenjem uspio smanjiti brzinu.

U tijeku je istraga, a do sada je utvrđen propust otpravnika vlakova na postaji Ratkovo jer je vlak propustio, ne utvrdivši da se teretna kompozicija zaustavila između dvije postaje.

Mlada medicinska sestra bila je u vlaku: Prvo sam pregledala sve putnike

Mlada medicinska sestra Adrijana Lamoš (20) bila je u putničkom vlaku, a za Telegraf.rs je rekla da je nakon udara najprije obišla sve putnike.

"Pola sata prije nesreće bili smo u Gajdobri. U to je vrijeme moja majka krenula prema Odžacima kako bi me pokupila. Kad je bila kod te pruge, odmah me nazvala da me pita kako smo u Gajdobri jer je vidjela neka svjetla od vlaka nasred pruge. Na to sam joj rekla da joj se vjerojatno pričinilo", priča Adriana.

"Osjetilo se kočenje u jednom trenutku, kada je većina, kao i ja, vjerojatno mislila da se već približavamo stanici u Odžacima, ali nakon nekoliko sekundi osjetili smo snažan udarac. Tada je došlo do sudara našeg vlaka s teretnim.

Kada smo došli do Ratkova, nismo smjeli nastaviti put. Otpravnik sa stanice u Odžacima trebao je javiti da ne smijemo dalje dok teretni ne stigne na stanicu. Ali nije javio", govori Adriana, koja je u nesreći zadobila ozljede prsnog koša. No, odmah nakon nesreće, unatoč ozljedi, pregledala je putnike oko sebe.

"Ja sam medicinska sestra i prvo sam pregledala sve putnike da vidim jesu li dobro. Srećom, nije bilo smrtno stradalih, no dosta ljudi završilo je s fizičkim ozljedama, pa tako i ja jer sam udarila u prsa", priča mlada medicinska sestra.

Pročitajte više