Plenković je branio Barišića kao Trump svoju plagijatoricu, ali s jednom bitnom razlikom

AKO NIŠTA drugo, nitko ne može prigovoriti Plenkoviću da ne prati svjetske trendove u politici.

>> Đikić napustio Hrvatsku zbog Plenkovića, a ovaj mu poručio: "Ovo je slobodna zemlja"

>> BROJKE POKAZUJU Koliku je štetu Plenković nanio Hrvatskoj protjerivanjem Đikića?


>> Znanstvenici o odlasku Đikića: "Šteta koju je Plenković nanio Hrvatskoj mjerit će se desetljećima"

Naime, američki predsjednik Donald Trump htio je imenovati konzervativnu autoricu i TV komentatoricu Monicu Crowley za šeficu strateških komunikacija u Nacionalnom vijeću za sigurnost. Kad je otkriveno da je Crowley višestruka plagijatorica, koja je uz svoju knjigu iz 2012. i kolumne koje je objavljivala u Washington Timesu plagirala i doktorsku disertaciju na Sveučilištu Columbia, nije ju mogao spasiti ni sam Trump. No, ipak je pokušao.

"Politički motiviran napad"


"Svi pokušaji diskreditacije Monice Crowley nisu ništa drugo doli politički motiviran napad koji za cilj ima skrenuti pažnju javnosti sa stvarnih problema s kojima se suočava ova zemlja", izjavio jedan od Trumpovih glasnogovornika. No, obzirom da Sjedinjene Države ipak nisu banana država, unatoč činjenici da u Bijeloj kući sjedi Donald Trump, Crowley je bila prisiljena sama se povući.

Podsjetimo, gotovo identičnim "argumentima" hrvatski premijer Andrej Plenković branio je plagijatora Pavu Barišića, ministra znanosti i obrazovanja. Plenković je tako tvrdio da je pravi cilj optužbi protiv Barišića politički motivirana destabilizacija vlade, neovisno o činjenici da je zaključak o Barišićevu plagijatu dobio Odbor za etiku kojeg je imenovao Hrvatski sabor.

Pročitajte više