Afganistan: U napadu iz zasjede ubijeni turski inženjer i tjelohranitelj Afganistanac

U NAPADU iz zasjede u petak na autocesti u afganistanskoj pokrajini Zabul, ubijeni su turski inženjer i njegov tjelohranitelj Afganistanac, a oteti su afganistanski radnik i prevoditelj, rekao je za afganistansku novinsku agenciju AIP, čije je sjedište u Pakistanu, glasnogovornik pokrajine Zabul Haji Baaz Mohammed.

On je također rekao kako sve ukazuje na to da su napad počinili talibani. Napadači su otete Afganistance odveli u planinsko područje Zabula. "Naše vojnike spremamo za akciju protiv talibana", rekao je Baaz Mohammed. "Ovi se zločinci obučavaju u Pakistanu koji želi da se obnova Afganistana prekine", ocijenio je Baaz Mohammad.

Prošli su tjedan američke koalicijske snage i afganistanski vojnici pokrenuli akciju čišćenja kako bi pokušali ući u trag pripadnicima al-Qaide i talibana, tragom informacija o njihovu pregrupiranju.

Pokrajina Zabul jedna je od najopasnijih u Afganistanu budući da talibani iz obližnjeg planinskog područja često napadaju afganistanske vojnike i radnike, te sve one koji podupiru afganistanskog predsjednika Hamida Karzaija, koji uživa potporu Amerikanaca.

Pročitajte više