Air France skrenuo let Pariz-Boston zbog identiteta putnika

ZRAKOPLOV Air Francea koji je u četvrtak poletio iz Pariza za Boston prisilno je sletio u Bangoru, u državi Maine (na sjeveru Sjedinjenih Država) "na zahtjev američkih vlasti", izjavio je u četvrtak za AFP službeni predstavnik tvrtke.

Kako je navela Američka uprava za zračni promet, skretanje zrakoplova zatraženo je zbog identiteta putnika čije je ime na popisu osoba kojima je zabranjen ulazak u SAD, a koji su načinile američke vlasti.

"Let AF332 s polaskom iz Pariza u 15.55 sati (13.55 sati po GMT-u) koji je trebao stići u Boston u 17.45 sati po mjesnom vremenu skrenuo je s pravca na zahtjev američkih vlasti i prisilno je sletio u Maineu, u Bangoru", dodaje Air France.

Nakon polijetanja u zračnoj luci Charles de Gaulle nadomak Pariza, Air France je prema uobičajenom postupku poslao popis putnika američkim vlastima koje otkrile da je ime jednog putnika na crnoj listi. Zatim su stupili u vezu sa zrakoplovnom tvrtkom i pilotom zrakoplova od kojega su zatražili da sleti u zračnu luku u Bangoru, kako navodi službeni izvor u TSA-u.

Dužnosnik u TSA-u nije htio otkriti identitet i spol osobe zbog koje je let skrenut.

Pročitajte više