Aladrović: Sukob interesa? Apsolutno ga nema

Foto: Željko Hladika/PIXSELL

MINISTAR rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović danas je, nakon što je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa protiv njega i još dvojice ministara pokrenulo postupak, poručio kako apsolutno nema nikakvog sukoba interesa.

Novinari su ga nakon susreta s predstavnicima više gospodarskih sektora iz Požeško-slavonske županije pitali za komentar vezan uz pokretanje postupka utvrđivanja sukoba interesa vezanog za klub bivšeg čelnika Janafa Dragana Kovačevića.

"Nemam komentara"

"Mogao bih reći da nemam komentara", kazao je Aladrović, ali i poručio kako mora izraziti da ga jako zanima kako će to obrazložiti Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.

"Mi imamo 15 dana za očitovanje. Nisam vidio točnu formulaciju samog Povjerenstva na temelju čega je pokrenulo ovaj postupak. Ali s obzirom na to da smatram da nema apsolutno nikakvog sukoba interesa, vrlo sam zainteresiran za formulaciju Povjerenstva", rekao je ministar.

Podsjetimo, Povjerenstvo je pokrenulo postupak protiv ministara Tomislava Ćorića, Josipa Aladrovića i Olega Butkovića zbog kršenja članka zakona po kojem je dužnosnicima zabranjeno tražiti, prihvatiti ili primiti vrijednost ili uslugu radi glasanja o bilo kojoj stvari ili utjecati na odluku nekog drugog tijela ili osobe radi osobnog probitka ili probitka povezane osobe.

Pročitajte više