AL-ARABIYA: AL-QAIDA PORIČE SVE VEZE S NAPADOM U NAJAFU

Televizijska mreža AlArabiya u nedjelju je emitirala prilog s audioporukom osobe koja se predstavila kao glasnogovornik AlQaide, u kojoj se negira svaka povezanost te terorističke mreže s nedavnim krvavim napadom u iračkom svetom šiitskom gradu Najafu. L

"Mi nemamo ništa s napadom u Najafu jer je naš cilj ubijati Amerikance", rekao je u audio-snimci Abu Abdel Rahman Al-Najdi koji se predstavio kao glasnogovornik Al-Qaide u Afganistanu.

"Napad, čiji je cilj bio riješiti se ajatolaha Mohamada Baqera Hakima, počinili su Amerikanci i židovi, jer znaju da je on bio odan Iranu", kaže se u govornoj snimci snimljenoj 3. rujna.

On smatra da je cilj počinitelja nedavnog napada, u kojemu su poginule 83 osobe, među kojima i ajatolah Hakim, "posijati mržnju između sunita i šiita te okrenuti šiite protiv Al-Qaide". Irački šiitski čelnici napad su pripisali Al-Qaidi.

Audio-zapis sadrži i prijetnju o predstojećim napadima na Amerikance diljem svijeta. "Objavljujemo da će biti novih napada unutar SAD-a i izvan zemlje, koji će Amerikance natjerati da zaborave 11. rujna", kaže se u snimci.

Pročitajte više