Aligator na Floridi napao psa. Penzionerka ga pokušala spasiti, aligator ju je ubio

Screenshot: YouTube/WPBF 25 News

ALIGATOR od tri metra ubio je 85-godišnju ženu dok je pokušavala spasiti svog psa iz njegove čeljusti. Umirovljenica čiji identitet još nije objavljen šetala je jučer psa pored jezera u mjestu Spanish Lakes Fairways, kada je iz vode izašao aligator i zgrabio njenog kućnog ljubimca, piše Daily Mail

Žena je pokušala izvući psa iz njegovih čeljusti, no onda ju je aligator napao i odvukao u jezero, rekao je svjedok događaja za CBS News. Vlasti su kasnije pronašle njezino tijelo. Pas je preživio cijeli incident i veterinari mu liječe ozljede. Ovo je treća žrtva koju je na Floridi ubio aligator od prošlog srpnja. Stručnjaci za divlje životinje pronašli su aligatora na dnu jezera i izvukli ga van kako bi spriječili daljnje napade.

Na Floridi živi oko 1.3 milijuna aligatora. Može ih se naći u gotovo svim slatkim vodama na tom području, a ponekad i u slanoj. No broj napada na ljude je poprilično nizak. Na Floridi su od 1948. do 2021. zabilježena 442 slučaja neprovociranih napada, od kojih je 26 završilo smrtnim ishodom.

Pročitajte više