FOTO Aljoša Asanović prodaje kuću i dvor u Splitu, cijena milijun eura

Foto: Index

ALJOŠA ASANOVIĆ, bivši hrvatski nogometni reprezentativac, prodaje kuću i dvor u Plinarskoj ulici u Splitu. Lokacija je atraktivna, uže gradsko središte, na koji metar od splitskog kazališta. Kako objekt ima zaštitu Ministarstva kulture ponuđeno je pravo prvokupa Gradu Splitu.

Asanovićeva je ponuda uvjetovana zakonom, no Grad ne računa na nikakvu kupovinu, jer je gradonačelnik Ivo Baldasar vijećnicima opet ponudio prodaju gradske imovine, nekoliko objekata u samom središtu grada. Dosad mu nije uspjelo uvjeriti vijećnike da se odluče na prodaju, no već je najavio da od te točke neće odustati. 

Cijena - milijuna eura

Asanović svojih 150 kvadrata zatvorenog i još toliko otvorenog prostora nudi za milijun eura, doznaje se iz materijala koje je Gradu Splitu dostavio njegov zastupnik, odvjetnik Zoran Zović. Nekretnine nisu opterećene nikakvim teretima, a Asanović je jedini vlasnik.

Prije 13 godina u tom je prostoru otvorio restoran Le Monde, na otvaranju se okupila ekipa iz Hajduka predvođena Igorom Štimcem. 

Asanović bez komentara

Pokušali smo od Asanovića danas nešto doznati o prodaji, no nije htio ništa komentirati.

"Nije mi jasno da to danas nekog uopće zanima", kazao nam je.

U Banovini su ocijenili kako nemaju nikakvog interesa za kupovinom od Asanovića pa će pred gradske vijećnike poslati zaključak o odricanju prava prvokupa.

 

 

Pročitajte više