Al-Qaida potvrdila smrt Bin Ladena: "Američka sreća pretvorit će se u tugu"

KAKO javljaju strane agencije al-Qaida se oglasila povodom smrti svog vođe Osame bin Ladena potvrdivši da je ubijen. Al-Qaida je svoje priopćenje o smrti Bin Ladena objavila na islamističkim web siteovima, javljaju Reuters, BBC i ostali mediji.

Reuters piše kako je al-Qaida najavila nove napade te smrt Bin Ladena nazvala "prokletstvom" za Ameriku. "Prokletstvo će proganjati sve Amerikance i njihove agente", stoji u priopćenju u kojemu se poziva sve Pakistance da ustanu protiv tamošnje vlasti kako bi "počistili" zemlju od sramote jer su dopustili da Amerikanci ubiju Bin Ladena na pakistanskom tlu, piše Reuters.

Al Jazera javlja kako u priopćenju, koje je potpisano sa "Vodstvo al-Qaide" piše da će se "američka sreća zbog smrti Bin Ladena uskoro pretvoriti u tugu".

"Jamčimo da je krv svetog ratnika, Alah ga blagoslovio, Osame bin Ladena, dragocjena i nama i svim Muslimanima i sigurno nije puštena uzaludno. I dalje ćemo pratiti Amerikance i njihove agente i u njihovoj zemlji i izvan njihove zemlje", stoji u priopćenju al-Qaide. NBC dodaje kako su iz al-Qaide potvrdili da je Osama bin Laden tjedan dana prije smrti snimio audio poruku te da će ona uskoro biti objavljena.

"Al-Qaida će nastaviti hodati putem džihada, putem kojim su hodali naši vođe, a iznad svih Bin Laden, bez oklijevanja ili neodlučnosti. Nećemo s tog puta sve dok Alah ne presudi između nas i našeg neprijatelja. Doista, On je najbolji od svih sudaca. Ništa nam nakon toga ne može nauditi, sve dok ne vidimo pobjedu i uspjeh i osvajanje i moć ili dok ne umremo pokušavajući", fanatično poručuju lideri al-Qaide.

Amerikanci neće uživati u sigurnosti, sve dok u njoj ne budu uživali i muslimani u Palestini, poručila je al-Qaida i najavila nove terorističke napade. "Vojnici Islama, u skupinama i kao pojedinci, nastavit će planirati bez zamora ili dosade, bez očaja ili predaje, bez slabosti ili stagnacije, sve dok ne izazovu katastrofu zbog koje će djeca izgledati kao starci!", kažu iz al-Qaide.

CNN javlja da je iz američke vlade stigla i službena potvrda da je priopćenje al-Qaide autentično.

Pročitajte više