Američka udruga pedijatara na koju se Markićka poziva tvrdi da pobačaj izaziva rak dojke

Foto: Hina

ŽELJKA Markić i njezina udruga “U ime obitelji” opet su se oglasili u vezi spolnog odgoja u školama, a kao argument protiv Željka Jovanovića (SDP), bivšeg ministra znanosti, obrazovanja i sporta koji je htio nametnuti rodnu ideologiju, Markićka i društvo se pozivaju na Američko pedijatrijsko društvo.

American College of Pediatrians (ACP) nije nikakva relevantna, a kamoli krovna udruga američkih pedijatara.

Broji dvjestotinjak članova dok krovna organizacija American Academy of Pediatrics (AAP) ima 64 tisuće članova i najstarije je i najbrojnije pedijatrijsko društvo u SAD.

ACP na koji se Markićka poziva osnovao je Joseph Zanga koji je s grupicom istomišljenika napustio AAP i osnovao vlastitu, privatnu udrugu zbog protesta što je AAP dao potporu inicijativi za posvajanje djece od strane istospolnih parova.

Zanga je 2003. godine u američkom katoličkom časopisu “Catholic Exchange” napisao da nijedan pobačaj ne može biti opravdan te navodi kako pobačaj može biti uzrok raka dojke.

"Batine su odgojna disciplina"

Osim pobačaja, Zanga i istomišljenici protive se eutanaziji, žele ograničiti izlaganja djece elektroničkim medijima i zabraniti cijepljenje djece protiv HPV-a.

Istodobno, u ACP-u tvrde kako su “batine odgojna disciplina”.

Zanga i ACP se bore protiv istospolnih brakova i zalažu za seksualnu apstinenciju prije braka. U nekim svojim istupima idu tako daleko da homoseksualnost, za koju tvrde kako je neprirodna i bolesna, povezuju s pedofilijom.

Također su protiv izvanbračnih zajednica jer misle da partneri u takvim vezama imaju veću vjerojatnost da budu nevjerni i nasilni te će, kako kažu, imati veću šansu da budu siromašni za razliku od onih koji su u “pravom” braku. Upozoravaju da djeci u izvanbračnim vezama prijeti niz opasnosti: neuspjesi u školi, niži stupanj obrazovanja, manja primanja kada odrastu i počnu raditi, veća mogućnost života u siromaštvu…, a sve te strahove pojačavaju sklonostima djece u izvanbračnim zajednicama prema mentalnim oboljenjima koje mogu dovesti do samoubojstava, ovisnosti o drogama ili alkoholu.

Markićkini istomišljenici u SAD javno apeliraju na medije, profesore i one koji kreiraju zakone da promoviraju seksualnu apstinenciju prije braka.

Pročitajte više