Američki filmski studio Pixar ispunio posljednju želju umiruće djevojčice

MALA Colby Curtin iz Kalifornije odavno je već oboljela od raka, a prije nekoliko tjedana stanje joj se naglo pogoršalo i bilo je očito da neće još dugo preživjeti. Posljednja želja 10-godišnje djevojčice bila je da prije smrti pogleda najnoviji crtani film kompanije Pixar "Up", ali zbog lošeg zdravstvenog stanja nije nikako mogla otići u kino.

Kako je film u tom trenutku bio još mjesecima daleko od dolaska u videoteku, njena obitelj javila se filmskoj kompaniji i prenijela im posljednju želju umiruće djevojčice, a čelnici holivudskog studija nisu mogli ne zaobići jednu od najvećih dogmi filmske umjetnosti. Jednom od svojih djelatnika dali su DVD kopiju filma (koje se zbog straha od pirata inače drže pod strogim ključem) i poslali ga da odnese crtić maloj Colby.

DVD je vrlo brzo stigao do nesretne djevojčice, ali ona ga zbog svog narušenog zdravstvenog stanja nije mogla pogledati u komadu, pa joj ga je njena majka Lisa puštala u dijelovima. "Up" je, inače, prema mišljenju mnogih kritičara najzreliji Pixarov rad do sada s obzirom da se bavi upravo pitanjem smrti, odnosno ostarjelog glavnog lika koji se prije smrti napokon odlučuje učiniti svoj život malo uzbudljivijim pa veže balone za svoju kuću kako bi s njome poletio u nebo.

"Ispočetka nisam ni sama razumjela sadržaj filma", ispričala je američkim novinarima Lisa Curtin, te kazala kako je sigurna da su naslov filma "Up", kao i baloni kojim glavni lik crtića leti u nebo jasna poruka kako je njena kćer otišla "tamo gore u nebo".

J.C.

Pročitajte više