"Američki Fritzl" 15 godina silovao kćer i napravio joj četvero djece



POROTA u gradu Harrisonvilleu u američkoj saveznoj državi Missouri proglasila je muškarca koji je godinama silovao svoju kćer i posredno ubio jedno od četvero djece koje je imao s njim krivim po svim točkama optužnice, a "američkom Fritzlu" prijeti doživotna zatvorska kazna.

Neidentificirani 47-godišnjak, čiji je identitet ostao tajna da bi se zaštitila njegova kćer, proglašen je krivim za ubojstvo, silovanja i incest, a poroti je trebalo samo dva i pol sata da usuglasi svoju presudu, te je sudu predložila da muškarca osudi na doživotni zatvor. Izricanje kazne zakazano je za 7. lipnja.

Stravična povijest

Kćer muškarca, čiji je slučaj iznimno sličan onom austrijskog monstruma Josepha Fritzla, prije čitanja odluke porote pročitala je izjavu. Optuženi ju je "natjerao da postane majka prije nego što je htjela i na način na koji nije htjela. 20-godišnjakinja je posvjedočila kako ju je otac prvi puta silovao kad je imala pet godina. Prvu kćer rodila je sa 14, a djevojčica je umrla četiri mjeseca kasnije nakon što je pala s kauča u kamperu u kojem je obitelj živjela.

Dvije godine kasnije rodila je još jednog sina, koji je danas jedini živ. Godinu dana kasnije rodila je još jednog sina koji je umro jer se razbolio i nije odveden u bolnicu. Njegovo tijelo, kao i tijelo četvrtog djeteta, djevojčice koja je umrla pri porodu, nađeni su u hladnjacima na imanju gdje je obitelj živjela u rekreacijskom vozilu.

Najgori mogući zločini

Posebno je zapanjujuće što, za razliku od Fritzla, njegov američki dvojnik nije izgradio posebnu prostoriju u kojoj je držao svoju kćer, nego je s njom živio u istom vozilu u kojem s njenom majkom i tri sestre.

Malo tko od članova obitelji htio je pričati o slučaju. Jedina koja je dala izjavu je 31-godišnja nećakinja monstruma, koja je rekla da je obitelji istodobno drago što je muškarac dobio zasluženu kaznu, ali su i tužni jer su izgubili oca i člana obitelji.

Odvjetnik optuženog muškarca rekao je u završnoj riječi kako je ovo najgori tip slučaja za odvjetnika obrane, ali je također napomenuo kako njegov klijent ne bi trebao biti osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu, budući da nije dokazano da je biološki otac dijete, niti da je treće dijete umrlo zbog bolesti.

Pročitajte više