Američki general: Uništeno svih šest iračkih sustava za ometanje satelita

SAVEZNIČKE snage uništile su u protekle dvije noći svih šest iračkih sustava za ometanje kojima je Irak pokušao remetiti rad američke opreme za globalno satelitsko pozicioniranje (GPS), rekao je u utorak američki general.

"Primjetili smo neke pokušaje Iračana da upotrijebe sustave za ometanje GPS-a koje su nabavili u inozemstvu", rekao je general Victor Renuarton na briefingu za novinare u stožeru američkih snaga u Kataru.

"Zapravo smo uspjeli identificirati lokacije svih tih sustava i sretan sam što mogu izvijestiti da smo u zračnim udarima protekle dvije noći uništili svih šest sustava za ometanje", rekao je Renuarton.

General je nadalje kazao da savezničke snage ne kane opkoliti drugi irački grad po veličini Basru, ali će gađati vojne ciljeve u gradu, prenosi Reuters te citira generalove riječi: "Naša namjera nije opkoliti grad, sasvim sigurno. Naša namjera je vratiti sigurnost u grad"

"U slučaju Basre, bit će elemenata u gradu koji će biti vojni ciljevi, to su dijelovi grada u kojima se pruža otpor, to su snage Fedajina, specijalne snage Republikanske garde, snage stranke Baath, koje se i dalje bore", dodao je Renuarton.

Pročitajte više