Američki student nakon dva mjeseca pronađen mrtav u električnom ormaru

DANAS je, više od dva mjeseca nakon nestanka, pronađeno tijelo američkog studenta Wadea Steffeyja. Steffey je pronađen u svom studentskom domu na sveučilištu Purdue.

Njegovo mrtvo tijelo pronašla je radnica koja je radila na održavanju električnog sustava sveučilišta. Izgleda da je Steffey zabunom ušao u ormar koji je u stvari služio kao razvodna kutija i umro na mjestu kad ga je stresla struja visokog napona.

Steffey, student prve godine koji je posljednji put viđen 13. siječnja, je vjerojatno zalutao pokušavajući doći do dnevne sobe svog doma, kako bi uzeo kaput koji je tamo ranije ostavio. Nakon što je ušao u sobu se spotaknuo i pao na električni transformator. Umro je na mjestu.

Iako je sveučilište temeljito pretraženo nakon njegova nestanka, u sobu u kojoj je Steffey stradao nitko nije ulazio jer je na njoj bilo jasno označen rizik od visokog napona.

"Radnica je pronašla njegovo tijelo unutar razvodne kutije, naslonjeno na transformator. Bila je traumatizirana, ovo je za nju vrlo šokantna situacija", rekla je glasnogovornica sveučilišta Jeanne Norberg, prenosi CNN.

Nije jasno kako je Steffey uspio ući u sobu s obzirom da su vrata bila zaključana za njim, a soba je ionako uvijek zaključana upravo kako bi se izbjegli slični slučajevi.

"Napokon smo dobili odgovor što se dogodilo s našim sinom. Sad svi koji su se molili za nas mogu napokon dobiti malo mira. Ovo će utjecati na mnogo ljudi. Sad nam ne ostaje ništa drugo nego tugovati", rekla je Steffeyjeva majka Dawn Adams.

P.V.

Pročitajte više