Američki učitelj optužen da je nahranio kornjaču bolesnim psićem

Ilustracija: 123rf

AMERIČKI učitelj Robert Crosland, koji predaje u srednjoj školi u Prestonu u državi Idaho, optužen je da je navodno hranio nasrtljivu kornjačom bolesnim psićem i to ispred svojih učenika.

Nakon navodnog incidenta, koji se zbio u ožujku prošle godine, kornjača je humano eutanazirana, s obzirom na to da je riječ o invazivnoj vrsti koju karakterizira razdražljivost te može snažno ugristi.

Ako bude osuđen, Crosland bi mogao završiti u zatvoru šest mjeseci i biti kažnjen s 5000 dolara globe.

Nekoliko medija iz SAD-a pokušalo je stupiti u kontakt s Crosland, no nije im pošlo za rukom.

Kaznena prijava

Aktivistica za zaštitu životinja Jill Parish podnijela je kaznenu prijavu nakon što je saznala za incident, piše US Today.

Slučaj je pokrenuo peticije za i protiv ovog srednjoškolskog učitelja. Oni koji traže otkaz za Crosland pitaju se “Želimo li da učitelji ubijaju žive životinje pred srednjoškolcima?”, a prikupili su skoro 190000 potpisa.

S druge strane, grupa “Podupiremo Crosland” prikuplja potpise za peticiju kako bi “pokazali svoju potporu čovjeku koji nas uči znanosti na nov način i uistinu voli svoj posao, a dosad je potpisalo oko 3700 ljudi, uglavnom kolege s posla, bivši čelnici i članovi lokalne zajednice.

Neki su izjavili kako je psić umirao te da je to bio ispravan postupak.

Incident se navodno zbio nakon nastave pred malim brojem učenika i nije bio dio školskih aktivnosti.

S obzirom na to da nije imao dozvolu za posjedovanje nasrtljive kornjače, Državni zavod za poljoprivredu iz Idaha ju je zaplijenio.

Pročitajte više