Američki veleposlanik na obilježavanju početka rada sustava e-Vukovar

VELEPOSLANIK Sjedinjenih Država u Hrvatskoj, Robert A. Bradtke, danas će se u Vukovaru sastati s gradonačelnikom Tomislavom Šotom s kojim će obilježiti početak rada sustava e-Uprave, prve u nizu aktivnosti u okviru projekta e-Vukovar.

Veleposlanik će također posjetiti područnu Gospodarsku komoru gdje se održavaju kompjutorski tečajevi za poduzetnike.

Projekt e-Vukovar je inicijativa za razvoj informacijskih, komunikacijskih i tehnoloških aplikacija koju su zajednički pokrenuli grad Vukovar, Agencija SAD-a za međunarodni razvoj (USAID) i privatne tvrtke, među kojima IBM i Microsoft. Svrha projekta je unapređenje kvalitete usluga lokalne samouprave, poslovne učinkovitosti i dostupnost programa za edukaciju i izobrazbu.

Zahvaljujući USAID-ovom sustavu, Grad Vukovar će unaprijediti učinkovitost rada tijela lokalne samouprave. Isto tako sustav će građanima i poslovnim subjektima omogućiti pružanje usluga putem Interneta i interaktivnu komunikaciju između građana i lokalne samouprave.

Inače, USAID-ov sustav danas koristi preko 2 milijuna građana u više od 100 gradova i općina. U Vukovaru su u sustav uključena i sva javna gradska poduzeća.

I.K./

Pročitajte više