Amerikanci nezadovoljni predsjednikom: Obama gubi potporu sve većeg broja birača

AMERIČKI birači sve su manje zadovoljni načinom na kojeg predsjednik Barack Obama vodi njihovu zemlju. Pokazalo je to najnovije istraživanje CNN-a, prema kojemu je čak 53 posto birača navelo da im se ne sviđa kako Obama obavlja svoje dužnosti u Bijeloj kući, dok ih je 43 posto navelo kako su zadovoljni.

Ovo je po prvi put da je većina birača iskazala svoje nezadovoljstvo Obamom. Prema njihovom mišljenju, predsjednik je najviše podbacio na gospodarskom, poreznom, proračunskom i zdravstvenom području, dok su zadovoljni njegovom politikom prema Afganistanu i Iraku, borbom protiv terorizma i borbom za smanjenje rasne diskriminacije.

Televizijska kuća CBS u svom je istraživanju dobila nešto drugačije brojke - Obamu podupire 56 posto birača, što je najniža stopa do sada. Najveću potporu prema njihovim istraživanjima Obama je imao u travnju (68 posto), nakon prvih 100 dana u Bijeloj kući. Obamine poteze u zdravstvu, prema istom istraživanju, odobrava svega 40 posto Amerikanaca, dok se 47 posto ne slaže s predsjednikovim odlukama.

Pročitajte više