Amerikanci slave Dan zahvalnosti. Već su se dogodile četiri pucnjave

Foto: Epa

AMERIČKI blagdan Dan zahvalnosti započeo je tragično, s četiri pucnjave u četiri različita grada. Pucalo se u bolnici u Chicagu, na ulicama Denvera, u podrumu u Philadelphiji i u predgrađu St. Louisa, piše CNN.

Amerikanci obilježavaju Dan zahvalnosti četvrtog četvrtka u studenom, ali se blagdansko razdoblje proteže kroz cijeli tjedan. Na taj dan Amerikanci izražavaju zahvalnost Bogu zbog dobre žetve, tj. zahvaljuju se Bogu za obitelj, prijatelje i ostala materijalna ili duhovna bogatstva.

Napad na bolnicu u Chicagu

Naoružani muškarac upucao je u bolnici liječnika, farmaceutskog tehničara i policajca prije nego što je on sam stradao u pucnjavi.

Muškarac je prvo zapucao na parkiralištu ispred bolnice, a zatim je nastavio s pucnjavom u bolničkom predvorju.

Kada je policija stigla na mjesto pucnjave, napadač je zapucao po njihovom vozilu. Policijski službenik Samuel Jimenez, otac troje djece, stradao je u razmjeni vatre s ubojicom nakon što je ušao u bolnicu.

Pucnjava na ulicama Denvera

Nepoznati napadač upucao je u ponedjeljak u Denveru pet osoba. Napad se dogodio u ranim jutarnjim satima u blizina ulica Coors Field i 21st street. Jedna osoba je umrla na licu mjesta, a četvero ih je ozlijeđeno i prevezeno u bolnicu.

Policija traga za počiniteljem.

Seksualni napad i pucnjava u St. Louisu

Policija traga za naoružanim muškarcem koji je u ponedjeljak popodne upucao žensku osobu u katoličkoj trgovini u Ballwinu, predgrađu St. Louisa.

Policija je primila dojavu o pucnjavi te je na mjestu događaja našla ranjenu žensku osobu, piše u priopćenju policije St. Louisa.

Napadač je prvo seksualno zlostavljao, a zatim pucao u ženu u trgovini. Nakon toga je pobjegao.

Žrtva je prevezena u bolnicu.

Četvero mrtvih u podrumu

Policija je u ponedjeljak u podrumu kuće u Philadelphiji našla četvero mrtvih. Žrtve, dva muškarca i dvije žene, upucane su u glavu, izjavio je Richard Ross, načelnik policije.

„Nema sumnje, četvero ljudi je pogubljeno“, dodao je.

Pročitajte više