Pucnjava u čikaškoj bolnici: Četvero mrtvih, uključujući i napadača

Pucnjava u čikaškoj bolnici: Četvero mrtvih, uključujući i napadača

NAORUŽANI muškarac ubio je u bolnici u Chicagu policajca, liječnika i farmaceutskog tehničara prije nego što je i on stradao u pucnjavi.

Muškarac je prvo zapucao na parkiralištu ispred bolnice, a zatim je nastavio s pucnjavom u bolničkom predvorju, rekli su svjedoci lokalnim televizijskim postajama.

Policijski službenik Samuel Jimenez stradao je u razmjeni vatre s ubojicom nakon što je ušao u bolnicu, objavio je policijski glasnogovornik na Twitteru.

Napadač je također mrtav, objavili su vatrogasci, ali nije jasno je li se sam ubio ili ga je ubila policija.

U napadu je stradao i jedan liječnik kojeg je napadač ubio izvan bolnice.

BBC je prenio izjave dvije svjedokinje pucnjave:

„Ušla sam u bolnicu, došla do pulta i medicinskim sestrama rekla da je vani pucnjava. Nakon toga smo otišle u ostavu i zaključale se. Vikali su: 'Code silver! Code silver! (šifra srebro – bolnički kod za oružani napad), što znači da je napadač u zgradi i da se trebamo zaključati.“, rekla je jedna svjedokinja.

„Odmah sam znala o čemu se radi. Dok sam išla u bolnicu, morala sam se sagnuti zbog pucnjave. Policija je imala uperene pištolje, detektivi su imali uperene pištolje, pucalo se. Znači pucali su prema nekome, a netko je pucao prema njima. Nije pucala samo jedna osoba“, dodala je.

„Čula sam pet pucnjeva. Pitala sam suradnicu čuje li i ona zvuk metaka, potvrdila je. Prišla sam prozoru i vidjela nekoliko policijskih automobila na ulici. Netko je pucao po njima. Tako mi je to izgledalo. Vidjela sam da je netko utrčao u zgradu bolnice. Ne znam je li to bio napadač ili netko drugi. Pucnjava se nastavila“, rekla je druga svjedokinja.

„Ne znam je li napadač namjerno pucao ili ne, no bez obzira na to, tužna sam. Tužna sam jer se čovjek više ne osjeća sigurno ni kada ide u bolnicu ni kada ide u školu. Nisi siguran kada ideš u crkvu, kada ideš u trgovinu. Nigdje više nisi siguran. Tako je po cijeloj zemlji, ne samo u Chicagu“, objasnila je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara