Anto Đapić: Glavaš mora izaći iz NK Osijek prije privatizacije

"BRANIMIR GLAVAŠ postao je prevelik teret klubu te nema legitimitet i potporu gradskih vlasti, koja će, nakon preoblikovanja kluba, imenovati novi Nadzorni odbor i Upravu, koji će provesti njegovu privatizaciju", rekao je danas na konferenciji za novinare šef HSP-a Anto Đapić koji je tako nastavio politički obračun s Branimirom Glavašem, a danas se u središtu sukoba našao nogometni prvoligaš iz Osijeka.  

Đapić je danas okupljenim novinarima naglasio kako očekuje rješenje Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa o preoblikovanju toga kluba i prebacivanju svojih tražbina s kluba na grad Osijek.

"Grad Osijek trebao bi postati većinski vlasnik kluba, a tada bi se trebao izabrati novi Nadzorni odbor te Uprava. Jedino s novim sastavom u nogometnom klubu moći će se provesti privatizacija", rekao je Đapić dodajući kako se ta privatizacija neće provesti na način kao što je to učinjeno s Slavonskom bankom.

Naime, Đapić je aludirao na činjenicu da je Glavaš tada bio član Nadzornog odbora, a zbog netočnog prikazivanja bilance, tvrdi Đapić, država mora plaćati odštetu Hypo banci.

M.M.
Foto: Arhiva (montaža)

Pročitajte više