Antonela Malis i Goran Listeš zajedno na koncertu "Canzona Napoletana"

SOPRANISTICA Antonela Malis u četvrtak će u Starom Gradu na Hvaru zajedno s virtuozom na gitari Goranom Listešom, održati koncert "Canzona Napoletana".

Koncert će se održati u četvrtak 14. kolovoza u Ribnjaku Petra Hektorovića u Starom Gradu na Hvaru, a počinje u 22 sata.

Malis i Listeša će svojim originalnim izvedbama izvesti pjesme iz srca Napulja. Suradnju su započeli prije deset godina nastupom na talijanskoj televiziji Rai Tre i pobjedom na međunarodnom natjecanju "Pacem in ternis" s interpretacijom canzone "I te vurria vassa".

Antonela Malis posljednjih je godina njegovala koncertne nastupe te nastupala s velikim brojem umjetnika i ansambala, između ostalih i Moskovskom filharmonijom, Sarajevskom filharmonijom, Cantus ansamblom, Hrvatskim baroknim ansamblom, orguljašem Mariom Penzarom te mnogim drugima.

Uz gitarističku pratnju prof. Gorana Listeša, Antonela Malis nastupala je na mnogim koncertnim podijima te festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu.

Na svom koncertnom programu osim tradicionalnih napolitanskih pjesama, izvodi i klasična djela autora I. Gorzanisa, L. Delibesa, M. Giuliania, B. Brittena, G. B. Granata, A. Falconerija u obradi Gorana Listeša za glas i gitaru.

R.I.

Pročitajte više