Objavljeni novi detalji: Nožem kod Save ubio ženu s kojom je bio u bliskom odnosu

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

DORH se oglasio o teškom ubojstvu žene koje se jučer predvečer dogodilo na savskom nasipu, nedaleko od Sveučilišne bolnice u Blatu. U priopćenju navode da su osumnjičeni za ubojstvo i žena bili u bliskom odnosu, zbog čega se zločin tretira kao femicid, odnosno kazneno djelo iz članka 111.a Kaznenog zakona.

 

"Prema dosad utvrđenom, postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 48-godišnji hrvatski državljanin počinio navedeno kazneno djelo na štetu bliske ženske osobe (hrvatska državljanka). Tijelo preminule osobe prevezeno je na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu radi provođenja obdukcije", piše u priopćenju DORH-a.

Traje istraga

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici poduzima, zajedno s policijom, daljnje mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti počinjenja ovog kaznenog djela, navodi se.

Očevid je obavila dežurna zamjenica županijske državne odvjetnice uz stručnu pomoć Ekipe za očevide PU zagrebačke.

Jutarnji list je jučer objavio da je 48-godišnjak nakon ubojstva tvrdio da ga je žena prva napala te da se od nje morao braniti. Pri tome joj je, kako smo doznali iz pouzdanih izvora, nanio smrtonosan ubod na vratu.

Pročitajte više