Antunović u Turskoj

POTPREDSJEDNICA hrvatske Vlade i ministrica obrane Željka Antunović, koja je u srijedu navečer doputovala u trodnevni radni posjet Turskoj, započela je danas čitavu seriju razgovora s najvišim ovdašnjim dužnosnicima o unapređenju i produbljivanju međusobne suradnje dviju zemalja.

U razgovorima u kojima je sudjelovao i hrvatski veleposlanik u Ankari Amir Muharemi, rečeno je da su dvije prijateljske zemlje značajni čimbenici mira i sigurnosti u regiji.

Prvi sugovornik ministrice Antunović bio je njezin turski kolega i domaćin Vecdi Gonul koji je ponovio snažnu potporu svoje zemlje ulasku Hrvatske u NATO savez. Tom prilikom razmijenjena su mišljenja o reformiranju hrvatskih oružanih snaga sukladno najvišim standardima sjeveroatlanske vojne alijanse.

Obostrana je ocjena da bi dosadašnja turska iskustva u NATO-u mogla biti vrlo korisna za brže i učinkovitije osposobljavanje hrvatskih oružanih snaga. Dvije strane su se dogovorile i oko razmjene posjeta najviših vojnih dužnosnika.

Antunović i Gonul su razmotrili i mogućnosti vojne suradnje, naročito zajedničku izvedbu nekih novih projekata i proizvoda. Ministrica Antunović pozvala je turskog kolegu u uzvratni posjet, što je Gonul sa zadovoljstvom prihvatio.

Pročitajte više