Arkanov nasljednik žali za Bandićem: Naš susret je bio kao da smo se znali 30 godina

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

DRAGAN MARKOVIĆ PALMA, dugogodišnji gradonačelnik srpskog grada Jagodine i predsjednik stranke Jedinstvena Srbija, poslao je posthumno pismo Milanu Bandiću.

Podsjetimo, stranka Jedinstvena Srbija nastala je na ostacima stranke Stranke srpskog jedinstva, koju je osnovao srpski ratni zločinac Željko Ražnatović Arkan.

Palma je, kako navode u priopćenju grada Jagodine, Bandiću poslao posthumno pismo:

"Veliki gospodine Bandiću

Danas sam čuo jednu tužnu vest da si preminuo. Ti i ja smo se sreli u Zagrebu i to je bio prvi susret dva političara, jednog iz Hrvatske, drugog iz Srbije, čije glavne teme nisu bile nacionalističke, već kako da idemo napred, da sarađujemo, da povećamo ekonomsku saradnju, kako bi poboljšali život građanima Hrvatske i Srbije. Političari čije su glavne teme nacionalističke i svađaju svoj narod sa drugim narodima, nanose štetu građanima. Građani hoće da vide dela, a ne stalno potenciranje nečega što je bilo loše i za jedne i za druge. Svako misli da je on najveća žrtva, a neka istorija oceni ko je najveća žrtva. Vi gospodine Bandiću i ja, kada smo se sreli, naš susret je bio kao da smo se poznavali 30 godina i šteta što niste mogli da dočekate da realizujete sve ono što ste tada meni govorili, vezano za bolji život građana Zagreba i Hrvatske. O tvojoj veličini Milane Bandiću govori i činjenica da si šest puta biran za gradonačelnika glavnog grada jedne države", napisao je Palma.

Bandić u Zagreb pozvao Arkanovog suradnika pa se pravdao

Podsjetimo, Bandić je Palmu u studenom 2018. pozvao u posjet Zagrebu. Palmin dolazak u glavni grad Hrvatske izazvao je bijes desnice i veteranskih udruga, koje su bjesnile zbog činjenice da je Bandić ugostio nekadašnjeg bliskog Arkanovog suradnika.  

Bandić je potom na račun Zagrepčana objavio oglas u kojem je tvrdio da nije znao da je Palma bio na vjenčanju Željka Ražnatovića.

> Bandić sad moli branitelje za oprost: "Nisam znao kakav je Palma"

"Nisam znao da je Palma bio na svadbi kod Arkana, da je njegov prijatelj - oni branitelji koji su prepoznali - ja im se ispričavam, ali nisam napravio ništa što nisam smio. Nisam znao. Gore od pogreške je inzistirati na pogrešci, a najviše se bojim bezgrešnih", tvrdio je tada Bandić.

Pročitajte više