Arkanova kuma Stanislava Čočorovski Poletan: Da sam švercer, imala bih svoj neboder

KUMA Željka Ražnatovića Arkana, Stanislava Čočorovski Poletan (37) označena je od strane makedonske policije kao organizatorica krijumčarenja gotovo pola tone kokaina iz Venezuele u Grčku.

Naime, ona je prvoosumnjičena zbog toga što je 483 kilograma droge putovalo sa robom koju je naručila njena tvrtka "Makfut", uredno registrirana u Beogradu, te je za njom od strane makedonske policije raspisana međunarodna tjeralica.

Za beogradski list Politiku, u prisutnosti svog branitelja, Poletan je izjavila da nema ništa sa spomenutim krijumčarenjem, te da joj je sve namješteno. "Onaj tko šverca toliku količinu kokaina ima milijune eura, a ja živim u stanu od 70 kvadrata. Da sam švercer imala bih svoj neboder", izjavila je i dodala da sa makedonskom policijom, čiju vlast smatra "probugarskom i proalbanskom", ne misli surađivati.

Srpski Blic navodi kako još nitko iz srpskog MUP-a nije razgovarao sa Arkanovom kumom koja se trenutačno nalazi u Srbiji, s obzirom da im još nije upućena takva molba iz Makedonije. Međutim, makedonska policija je za njom raspisala međunarodnu tjeralicu, a i upućen je zahtjev vlastima u Beogradu da se provede provjera Makfuta, vlasnika polikolora u kojem je pronađen kokain.

"Droga nije zaplijenjena na našem teritoriju i ne možemo samoinicijativno, bez zahtjeva za međunarodnu pravnu pomoć, pozvati Stanislavu Poletan na informativni razgovor i pitati je za kokain. Nije bila prisutna kada su kante utovarene u Venezueli, niti kada je roba transportirana, pa može tvrditi da joj je sve namješteno, i njoj i tvrtci", izjavio je dužnosnik srpskog MUP-a za Blic.

Specijalna tužiteljica za organizirani kriminal Crne Gore već je potvrdila da je njezin makedonski kolega Jovan Ilijevski već zatražio razmjenu podataka, te da će se odazvati pozivu. Službena Podgorica ranije je najavila da će provesti istragu o odgovornosti svojih policijskih i carinskih dužnosnika u vezi sa spomenutim švercom.

Kokain je u crnogorsku luku Bar stigao brodom iz Južne Amerike, u kantama sa polikolorom, gdje je iskrcan prema proceduri, a zatim 4. siječnja ukrcan u kamion makedonskih registracija. Drogu je otkrila makedonska policija 7. siječnja na graničnom prijelazu sa Srbijom.

E.A.J.
Foto: AFP

Pročitajte više