Armenija: Strani promatrači o nepravilnostima na izborima

Međunarodni promatrači kritizirali su u četvrtak standarde u završnom krugu predsjedničkih izbora u Armeniji, na kojima je pobijedio Robert Kočarjan, priopćivši da su zabilježeni slučajevi dodavanja glasačkih listića.

´Jučerašnji predsjednički izbori u Armeniji nisu zadovoljili međunarodne standarde´, rekao je novinarima Peter Eicher iz OESS-a. ´Razočarani smo. Nadali smo se boljem´.

Na upit novinara jesu li kršenja standarda dovoljno teška da bi se izbori proglasili nevažećima, Eicher je rekao: ´To nije naš posao. To je stvar armenskog naroda...Naš posao ovdje je procijeniti jesu li izbori provedeni prema međunarodnim standardima´.

Eicher je rekao da su ozbiljne nepravilnosti i dodavanje glasačkih listića zabilježeni u srijedu u završnom krugu izbora u kojem je Kočarjan pobijedio oporbenog kandidata Stepana Demirčjana.

Lord Russell-Johnston, čelnik skupine promatrača Parlamentarne skupštine Vijeća Europe, također je izrazio nezadovoljstvo. ´Moja je skupina imala prilike vidjeti slučaj dodavanja glasačkih listića´, rekao je.

Pročitajte više