ASH: Nezaposlenima treba posao, a ne predizbornih 100 kuna

NEZAPOSLENIMA treba osigurati posao umjesto predizbornog povećanja naknade za nezaposlenost za 100 kuna, istaknuo je danas predsjednik Akcije socijaldemokrata Hrvatske (ASH) Zlatko Klarić.

"Sramotno je izbornu kampanju voditi na najugroženijima - nezaposlenima, kupovati ljude za 100 kuna, ponižavati ih i uzimati im i ono malo preostalog ponosa", izjavio je Klarić na konferenciji za novinare.

Ova je vlast dokazala da je nesposobna riješiti problem nezaposlenosti već ga je, naprotiv, udvostručila, rekao je Klarić.

Predsjednik ASH-a ustvrdio je da su podaci o kretanju nezaposlenosti koje svakoga mjeseca iznosi Hrvatski zavod za zapošljavanje lažni, pa bi za to netko morao kazneno odgovarati.

Klarić kaže da se "administrativnim prijevarama nezaposleni gumicom brišu sa Zavoda za zapošljavanje, iako ti ljudi i dalje ne rade".

ASH stoga traži spisak nezaposlenih koje je Vlada zaposlila i njegovo javno objavljivanje.

Klarić je dodao kako je premijer Ivica Račan obećao da će zaposliti dvije trećine nezaposlenih, a umjesto toga zaposlio je "dvije trećine svojih žena".

Da je Račan ispunio obećanje ASH ne bi imao ništa protiv da zaposli sve svoje žene, međutim u sadašnjoj situaciji to je "čisti nepotizam i zloporaba položaja", rekao je Klarić.

Pročitajte više