ASH se protivi nepotrebnom razbacivanju novca u izbornoj kampanji

Akcija socijaldemokrata Hrvatske (ASH) protivi se nepotrebnom razbacivanju novca poreznih obveznika za izbornu kampanju, unatoč teškoj ekonomskoj situaciji, rekao je danas, na konferenciji za novinare, predsjednik ASH Zlatko Klarić. L

"Vidi se da novca ima i da ga vlast troši na sebe, a ne na socijalu", ističe Klarić i napominje da će se na izbore potrošiti oko 100 milijuna kuna. Osim toga sabornici su si izglasovali primanja za još jedan mjesec, iako je Sabor raspušten, što predstavlja vrhunac nemorala, drži Klarić.

Slogan (SDP-a) im je "Recite nam sve" i treba im reći da su prevarili umirovljenike, podstanare i one koji su ostali bez radnih mjesta, jer se nisu obračunali s kriminalom u privatizaciji, tvrdi Klarić. Premijer se pravda da to nije bilo moguće učiniti, pa bar su to mogli riješiti, jer su imali većinu u Saboru, no očito im to nije bilo u interesu, smatra Klarić. Dodao je da premijer umjesto toga ponovno obećaje novih 150 tisuća radnih mjesta.

Klarić je izrazio nadu da će na predstojećim izborima svi prevareni glasovati za one stranke koje su 10 godina bile funkciji pomaganja socijalno najugroženijima. ASH bi ulaskom u Sabor mogao puno djelotvornije djelovati i vratiti dug umirovljenicima, tvrdi Klarić. Napomenuo je da svakodnevno očekuju presudu Europskog suda za ljudska prava iz Strasbourga za 200 umirovljenika koji su, preko ASH, podnijeli tužbu tražeći od RH povrat duga za mirovine.

Pročitajte više