Ašner se poigrava s medijima: Ne sjećam se da sam dao intervju

MILIVOJ AŠNER, čovjek tražen za zločine u vrijeme ustaškog režima, za kojim se podigla hajka nakon što je britanski Sun objavio njegove slike u navijačkoj zoni u Klagenfurtu, rekao je kako se ne sjeća intervjua koji je dao tom britanskom tabloidu, piše danas austrijski list Kleine Zeitung.

"Milivoj Ašner, kojeg se u Hrvatskoj traži zbog zločina u vrijeme nacističkog režima, ne sjeća se da je nedavno dao intervju britanskom Sunu. 'Nitko nije pričao sa mnom, rekao je 95-godišnjak", pišu Austrijanci.

The Sun je, navodi se u članku, opisao "navodnog ratnog zločinca" kao čovjeka zdravog razuma i citirao ga kako govori da je spreman dati iskaz hrvatskom sudu.

"Ne znam ništa o tome"

"Ne znam ništa o tome", rekao je Ašner kad su ga novinari upitali zna li za izjavu objavljenu u britanskom listu i za medijsku famu koja se digla ovih dana.

Sun je objavio nekoliko Ašnerovih izjava, u kojima je, između ostalog rekao "Moja savjest je čista i mogu se pojaviti pred bilo kojim sudom. Volio bih da mi daju šansu da pred optužbama odgovaram na hrvatskom sudu"

Hrvatska je za vrijeme ministarskog mandata Vesne Škare-Ožbolt zatražila izručenje Ašnera, ali je Austrija odbila taj zahtjev, zbog psihijatrijskog vještačenja koje je kod Ašnera ustvrdilo ozbiljni stadij demencije, te nakon kojega su psihijatri zaključili kako uopće nije u stanju izjasniti se o svojoj krivnji.

J.D.
Foto: The Sun

Pročitajte više