Australka pustila kćer da umre od gladi



AUSTRALKA koja je pustila svoju sedmogodišnju kćer da umre od gladi osuđena je na doživotnu zatvorsku kaznu u Sidneyu. Njen suprug, optužen za ubojstvo iz nehaja, osuđen je na minimalno 12 godina zatvora.

Njihova kći, koju australski mediji zovu pseudonimom Ebony, bolovala je od autizma, a kad je umrla imala je samo devet kilograma i bila visoka 106 centimetara.

Kad je djevojčica umirala, lice joj je izgledalo kao komad kože navučen preko lubanje, a zaudarala je po urinu i fekalijama, posvjedočili su liječnici. Nekoliko liječnika reklo je da se radi o najgorem slučaju izgladnjivanja koje su vidjeli u životu.

35-godišnjakinja je nakon petotjednog suđenja i tjedan dana razmatranja kazne osuđena na doživotnu kaznu, a njen suprug na najmanje 12, a najviše 16 godina zatvora.

Sudac šokiran

Sudac Robert Allan Hulme je tijekom izricanja kazne opisao majku kao "hladnu, zlonamjernu, okrutnu i bezosjećajnu prema svojoj djevojčici. Osoba koja bi vidjela Ebony u takvom stanju ne samo da bi vjerovala, nego bi bila sigurna kako će Ebony umrijeti", rekao je.

"Što se mene tiče, osoba koja u takvoj situaciji nije učinila ništa je tako moralno odvratna da postupak ne bi mogao biti ozbiljniji čak i ako je namjeravala ubiti dijete. Kroz dugo razdoblje svjedočila je patnji svog djeteta i nije ni prstom pomaknula kako bi pomogla. Ne sumnjam da je ovo jedan od najgorih slučajeva koje sam ikad vidio", rekao je sudac.

Ebonyin otac će, kad se uzme u obzir vrijeme koje je već proveo u zatvoru, biti pušten 2019. godine.

Pročitajte više