Australski časopis koji je razotkrio princa Harrya ispričao se čitateljima

AUSTRALSKI časopis koji je otkrio da se princ Harry bori u Afganistanu, ispričao se danas svim čitateljima i vojnicima na bojištu.

Časopis New Idea tvrdi kako pri objavljivanju priče u siječnju nisu znali za dogovor između britanskog ministarstva obrane i novinskih agencija da se ne objavljuje prisutnost princa Harrya u Afganistanu.

Rezultat je bio vraćanje princa Harrya doma u Veliku Britaniju. Njihov članak nije bio primijećen do veljače kad ga je preuzeo Drudge Report, a britanski službenici su zbog sigurnosti ostalih vojnika odmah povukli Harrya iz Afganistana.

No, časopis nije otkrio izvor svojih informacija i kako javlja AP, prije objave se nisu konzultirali s britanskim vojnim uredom.

"Mi nismo svjesno prekršili embargo i nismo bili dio sporazuma o blokiranju informacija, međutim priznajemo kako je naš čin bio neodgovoran", piše časopis ispričavajući se svim čitateljima i obiteljima čija su djeca u Afganistanu.

Princ je u Afganistanu,u provinciji Helmand proveo 10 tjedana i prema sporazumu, nijedna novinska agencija to nije smjela objaviti.

Časopis New Idea ima mjesečnu nakladu od 390 tisuća primjeraka.

J.M.
Foto: AFP

Pročitajte više