Australski i novozelandski mediji: Izbjegavajte Dubrovnik, čini se da nismo poželjni tamo



"PIJANIM i ludim Novozelanđanima i Australcima bolje je da izbjegavaju Dubrovnik u Hrvatskoj", piše današnje izdanje NZ Heralda, a u vijesti se dodaje kako je turistički djelatnik koji je to rekao sada smijenjen zbog nedostatka turističke diplomacije.

> Župan Rusković reagirala na smjenu: Neprimjereno je da goli Australci povraćaju po Stradunu

> Vlahušić smijenio bivšu ministricu koja "pijane i lude" turiste ne želi u Dubrovniku

> Bivša ministrica turizma: Turistima iz Australije je bolje da ne dolaze u Dubrovnik

Podsjetimo, bivša ministrica iz Vlade Ivice Račana, Pave Župan Rusković, na konferenciji za novinare rekla je kako je mladima iz Australije i Novog Zelanda je zapravo bolje da nisu ni došli u Dubrovnik. Rusković se kao predsjednica Destinacijskog menadžmenta Dubrovnika osvrnula na, kako kaže, neprimjereno ovoljetno ponašanje mladih posjetitelja iz daleke Australije i Novog Zelanda.

Rekla je ono što se drugi ne usuđuju

Dan nakon te izjave, kontroverzni gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić smijenio ju je s mjesta  predsjednice Destinacijskog menadžmenta. Župan Rusković nakon te smjene obratila se javnosti pojasnivši da su doživjeli niz neugodnosti prošlog ljeta od strane grupa mladih iz Australije i Novog Zelanda, koji su između ostalog,  trčali potpuno goli po Stradunu, povraćali, očito pod utjecajem alkohola a možda i drugih opijata.

Mediji u Novom Zelandu naglašavaju kako je Župan Rusković rekla ono što se mnogi u Dubrovniku ne usuđuju. Prenosi se i izjava Marije Kapiteli direktorice Croatia Times Travela za Novi Zeland koja je naglasila kako su komentari i izjave na "pijane Australce i Novozelanđane zapravo nevjerojatni, razočaravajući, i vrlo naivni za nekog tko radi u turizmu".

Malo o ratu u Dubrovniku

Vijest o Pavi Župan Rusković i njenim izjavama prenijela je i Televizija Novog Zelanda, a u vijesti se naglašava kako je Dubrovnik jedna od najjačih destinacija na Jadranu, kao i da je 1991. godine "nakon razlaza s Jugoslavijom bio pod sedmomjesečnom opsadom Srba i Crnogoraca" kao i da je "pretrpio znatna oštećenja u granatiranju". 

Pročitajte više