Australski mediji: Srpski je nacionalist poslan u pomoć hrvatskoj policiji u potrazi za Britt

AUSTRALSKA Federalna policija poslala je u Dubrovnik Marka Dokmanovića da bude veza između hrvatske i australske vlade u slučaju istrage oko nestale 21-godišnje Britt Lapthorne, iz Eden Parka u australskoj državi Victoriji, koja je posljednji puta viđena 18. rujna u dubrovačkom noćnom klubu.

Nacionalista poslati u Dubrovnik bila je kriva odluka

No, kako otkrivaju australski mediji, riječ je vrlo lošoj odluci Federalne policije budući da je Dokmanović srpski nacionalist, a Dubrovnik je, kako kažu, napadan početkom devedesetih godina od strane Srba.

Srbi su napadali Dubrovnik u vrijeme kad se Hrvatska borila za neovisnost, a odluka o slanju Dokmanovića nije bila pametna, pišu mediji. Štoviše, australska policija za sada demantira kako je Dokmanović smijenjen, no potvrdili su kako su poslali još jednog policajca u Dubrovnik, pa nije sasvim jasna buduća pozicija Dokmanovića.

Tetovaža "Srbija zauvijek" 

"Dokmanović ima tetovaže sa srpskim zastavama na kojima piše 'Srbija zauvijek', a Dokmanović je sa svojim ocem protestirao ispred američkog veleposlanstva u Melbourneu za vrijeme rata. To samo po sebi ne bi bilo sporno, da Dokmanović nije u to vrijeme bio u sastavu Australske federalne policije", kazao je pripadnik policije u razgovoru za australski dnevnik The Age.

"Ne možemo komentirati srpsku pozadinu Dokmanovića, no on je član federalne policije posljednjih 25 godina", kazala je glasnogovornica policije. Glasnogovornik dubrovačke policije Ivan Kukrika potvrdio je kako je Dokmanović u ime australske vlade surađuje s dubrovačkom policijom, no kako kaže s njim nisu imali probleme. 

Korektna suradnja

"Mislim da smo uspostavili dobru i korektnu suradnju", kazao je Kukrika koji kako kaže nikad nije vidio srpske tetovaže na Dokmanoviću.

"To je njegova stvar i ja o tome ne mogu govoriti. Jedino što ću reći je kako smo imali korektnu suradnju", kazao je Kukrika dodajući kako u osobne stvari ne može ulaziti, ali da je na profesionalnom planu sve bilo u redu.  

I.Ć.
Foto: Index

Pročitajte više