Austrijanac s teškim opeklinama hodao sedam kilometara do prve kuće

AUSTRIJSKI državljanin uspio je pobjeći iz gorućeg automobila, noćas u mjestu Brezovec kod Korenice te je s teškim opeklinama prepješačio sedam kilometara u potrazi za pomoći. Kad je uspio stići do prve kuće u selu Homoljac, pozvana je Hitna pomoć, koja ga je prebacila u bolnicu u Karlovcu.

Nakon višesatne potrage, potpuno izgorjelu olupinu automobila pronašla je policija. Austrijancu identitet u ovom trenutku nije poznat, a on se nalazi na liječenju u bolnici i nalazi se izvan životne opasnosti.

Nije životno ugrožen ali opekline su duboke

"Netko je oko dva sata lupao po vratima i tražio pomoć. Kada sam otvorila čovjek je bio sav crn i opečen. Rekao mi je da se zove Max i da ga je požar zahvatio u automobilu", izjavila je za Slobodnu Dalmaciju Katica Krga iz Homoljaca, koja je Hitnu pomoć i pozvala. "Toliko je bio crn i sagoren da ne vjerujem da može preživjeti", dodala je.

"Pacijent je zaprimljen s opeklinama 3. stupnja po licu, rukama i tijelu. Nije vitalno ugrožen, no opekline su teške i duboke", kazao je dežurni kirurg u općoj bolnici Karlovac dr. Zlatko Grabačić. Austrijanac je nešto prije 11 sati prebačen u Zagreb, na za opekline Traumatološke klinike u Draškovićevoj ulici.

Uzrok požara automobila nije poznat, a očevid je počeo oko 12.30 sati. Austrijanac je, koliko je poznato prema prvim informacijama iz policije, u automobilu bio sam.

K.S.
Foto: Index (Arhiva)

Pročitajte više