Austrijski tisak o istrazi o uhićenim krijumčarima droge

AUSTRIJSKA policija i Savezni ured za suzbijanje kriminala nastavljaju istragu o petorici krijumčara droge koji su u srijedu uhićeni u Grazu, kada je austrijska policija zaplijenila 143 kg droge, piše austrijski dnevni list Kronen Zeitung u nedjeljnom izdanju.

Kronen Zeitung ističe kako posao austrijske policije još ni približno nije završen te da predstoji nastavak istrage u suradnji s Interpolom kako bi se dobile informacije o petorici uhićenika: četrdesettrogodišnjem Hrvatu, dvojici ruskih državljana s prebivalištem u Floridi, devetnaestgodišnjem Slovencu i tridesetogodišnjem Urugvajcu za koje se pretpostavlja da su članovi međunarodne skupine krijumčara drogom.

Austrijski dnevni list Die Presse piše da je Rus navodno vođa skupine krijumčara, Urugvajac predstavnik trgovaca kokainom, a Hrvat i Slovenac navodno su dileri. Također objavljuje, prema izvorima iz austrijske policije, da uhićenici ne pokazuju u istrazi preveliku kooperativnost.

Po pisanju lista, zaplijenjeni kokain bio je visoke kakvoće i na tržištu bi vrijedio oko 100 milijuna eura. Austrijska policija mjesecima je pratila trag skupine krijumčara dok nije uspješno provela akciju zapljene najveće količine kokaina na tlu Austrije, u suradnji s američkim kolegama. Die Presse naglašava da je suradnja USA, Urugvaja, Velike Britanije, Rusije, Hrvatske i Austrije odigrala veliku ulogu kako bi se ova akcija uspješno provela.

Pročitajte više