Automobili bombe ubili dvanaestero Iračana

DVANAESTERO Iračana poginulo je u ponedjeljak u eksplozijama automobila bomba i sukobima, a poginuo je po jedan američki i estonski vojnik i ranjena trojica Australaca, javljaju agencije.

U prvom napadu na australski kontingent od službenoga završetka rata, automobil bomba koji je eksplodirao kraj australskoga veleposlanstva u središtu Bagdada ranio je troje Australskih državljana.

Američka je vojska priopćila da je ta eksplozija ubila i troje Iračana i ranila najmanje šestero.

"Ovo je prvi izravni neprijateljski napad na australska vozila", rekao je glasnogovornik australske vojske brigadir Mike Hannan u Canberri.

Televizija Reuters prikazala je snimku triju tijela prekrivenih pokrivačima i australsko oklopno vozilo odbačeno uz rub ceste na trgu Hurriya.

Agencija AFP javlja da je američka vojska priopćila kako je u eksploziji bombe kućne proizvodnje u Bagdadu poginuo jedan američki vojnik, a još su petorica ranjena.

Estonska je vojska priopćila da je jedan Estonac poginuo, a još su petorica ranjena u drugoj eksploziji u Bagdadu. Arre Illenzeer (28) drugi je estonski vojnik poginuo u Iraku, gdje Estonija drži 45 ljudi, javio je AFP.

U sjevernoiračkome gradu Mosulu eksplodirao je automobil pred uredom regionalne uprave i ubio jednoga plemenskog vođu i dvojicu njegovih suradnika, objavile su lokalne vlasti, a prenosi Reuters.

Prema Reutersovoj vijesti, bomba je podmetnuta u auto Sahira Khodira, čelnika Nacionalne skupštine iračkih plemena na sjeveru zemlje, a eksplodirala je kad je njegovo vozilo došlo do uredskih parkirališta u Mosulu, 390 km sjeverno od Bagdada.



Pročitajte više