Bačić o plakatima u Sisku: Očekujemo da se gradonačelnica ispriča ljudima

Foto: N1

NAKON sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić izašao je pred novinare i odgovarao na njihova pitanja.

Na pitanje jesu li razgovarali o Damiru Vanđeliću kao kandidatu za gradonačelnika Zagreba, rekao je kako je bilo riječi o pripremi stranke za lokalne izbore.

"Bilo je riječi o pripremama stranke za lokalne izbore. U tom smislu zaduženi su predsjednici županijskih organizacija da u idućih nekoliko dana izvijeste Predsjedništvo o budućim kandidatima na razini županijskih organizacija i naših budućih kandidata za župana, gradonačelnika i načelnika. Dakle, bilo je riječi o lokalnim izborima, ali konkretno nije bilo riječi o samom gradu Zagrebu", rekao je Bačić novinarima.

Upitan je li premijer razgovarao s još nekim, osim s Damirom Vanđelićem o kandidaturi za gradonačelnika Zagreba, Bačić je, nakon sjednice  rekao da će o tome dati informacije kada se završe razgovori sa svim potencijalnim kandidatima.

Problemi s isporukom cjepiva

Govoreći o problemima s isporukom cjepiva protiv koronavirusa, Bačić je kazao da očekuje da se isporučitelji lijekova i cjepiva drže ugovorenog.

"Obveze se moraju poštivati i na tom tragu vidim da je Pfizer odlučio ispoštivati što je dogovorio, a što je usuglašeno na razini Europske komisije", poručio je.

Upitan je li bila pogrešna odluka da se među prvima cijepe saborski zastupnici, rekao je da je cijepljenje pojedinih državnih službenika bilo na razini poruke.

"Na taj način smo poslali poruku da se potrebno cijepiti, da time brinemo o zdravlju drugih. Što god da državni dužnosnici  i saborski zastupnici napravili onaj tko ne želi prihvatiti dočekat će sa svojom retorikom", ustvrdio je.

"Da nismo pristali  na cijepljene predbacivalo bi se kako ulažemo u cijepljenje, a od njega odustajemo i želimo da se ono prije provjeri na drugima. Kad smo pristali i pokazali da se potrebno cijepiti, da je to dobro i zdravo za nas i bližnje spočitava nam se da smo privilegirani."

Pozdrav "Za dom spremni"

O pozdravu "Za dom spremni" kaže kako je HDZ tu do kraja jasan.

"Prije svega, u osudi ustaškog režima, HDZ se više puta izjasnio. Na početku prošlog mandata smo osnovali povjerenstvo i držimo da je to povjerenstvo sagledavajući sve aspekte dalo jednu preporuku koju mislim da može biti dobra podloga za zakonsku podlogu. Mislimo da se u dogovoru sa svim sudionicima može iznaći rješenje koje može zadovoljiti sve građane Hrvatske", rekao je Bačić.

Plakati gradonačelnice u Sisku

SDP će platiti plakate koje je gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček postavila u Sisku, a plaćeni su iz gradskog proračuna.

"Mislim da je na ovaj način SDP priznao da je gradonačelnica Siska u kampanji i to držimo neprimjereno. Mi smo se kao stranka o tome izjasnili. I najmanje što očekujemo jest da se gradonačelnica Siska ispriča za njezin postupak koji je za svaku osudu", rekao je Bačić.

Podsjetimo, HDZ je danas nazvao "pokušajem kontroliranja štete" najavu iz SDP-a da će, umjesto Grada Siska, platiti troškove plakata na kojima SDP-ova gradonačelnica Kristina Ikić Baniček sebi pripisuje zasluge što će država i Siščanima u cijelosti financirati obnovu od potresa.

Sisak i okolica osvanuli su u subotu s jumbo plakatima na kojima su fotografija gradonačelnice Ikić Baniček i poruke "Uspjeli smo! Siščani će imati pravo na 100 posto državne obnove", te "Sisak je 100 posto hrvatski" koje je platio Grad, navodno 20.000 kuna.

Pročitajte više