Vozač ZET-a zbog pokvarene tipke nije na vrijeme stao pa urlao na putnicu i njezinu djecu

Foto: Arhiva

OGORČENA putnica na Facebooku je objavila priču o novom slučaju bezobrazluka vozača ZET-a. Incident se dogodio jučer, oko 16 sati, u autobusu broj 671 koji vozi na liniji 227 između Svetica i Jazbine.

Autorica je u autobusu bila s dvoje djece. Kada je shvatila su da se približavaju stanici na kojoj su namjeravali izaći, svatko od njih jednom je pritisnuo tipku za izlaz koja se nalazila ispred njih. Malo prije dolaska na satnicu stali su pred vrata, očekujući da će vozač zaustaviti autobus.

Kada autobus nije stao, uslijedila je svađa u kojoj je vozač putnicu optužio kako nije signalizirali da želi izaći. Upozoren da tipka vjerojatno ne radi, vozač je postao još bahatiji,   na kraju pozvavši jednog od putnika koji su prizor promatrali sa strane da on iskuša tipku. Kada se pokazalo da tipka koju su autorica posta i njezina djeca pritisnuli zaista ne radi, uslijedila je gruba reakcija vozača, koji se, prema autorici, izderao da je trebala pritisnuti tipku pokraj vrata, i da je uopće ne bi pustio iz autobusa da nije s djecom. 

Kada smo o upit događaju poslali upravi ZET-a, dobili smo pisani odgovor glasnogovornika Tomislava Jurića u kojem stoji da za incident nisu znali, ali sada kada su o njemu obaviješteni namjeravaju prikupiti sve relevantne podatke, provesti interni postupak te postupiti sukladno utvrđenim činjenicama.

U odgovoru je izraženo žaljenje zbog toga što pojedinci narušavaju ugled većine vozačica i vozača koji profesionalno i savjesno obavljaju poslove, te je osuđen svaki oblik neprimjerenog ponašanja.

Pročitajte više