Bajić dobio odbijenicu: Uskok loše napisao optužnicu za akciju Bankomat

OPTUŽNICA Uskoka za slučaj Bankomat odbačena je od strane Županijskog suda u Zagrebu jer je loše napisana! Vijest je danas i službeno potvrđena od strane suda koji sada traži "bolje razjašnjenje stvari". 

Riječ je o poznatoj akciji kada su za malverzacije u poslovanju Hrvatske poštanske banke krajem prošle godine spektakularno privedeni u Remetinec Josip Protega, bivši prvi čovjek HPB-a, kao i čelnici te banke Ivan Sladonja i Marijo Kirinić te poduzetnici Boris Šimunić, Oliver Beidenegl, Svetimir Gadža i Ivan Galić.

Uskok tereti menadžere da su odobravali rizične kreditne plasmane, i to bez procedure, bez provjera kreditne sposobnosti i potrebnih garancija. Protega, Kirinić i Sladonja zloporabili su svoje položaje i ovlasti te državnoj banci, plasiranjem rizičnih kredita, dakle bez ikakve mogućnosti njihove naplate, nanijeli štetu od 328 milijuna kuna, smatra Uskok.

No, sudac Ivan Turudić odlučio je tužbu vratiti na adresu Uskoka jer je suci Optužnog vijeća nisu mogli shvatiti, a ni razumjeti što se zapravo stavlja na teret osumnjičenicima. Kako se doznaje Uskok ima osam dana za žalbu protiv tog rješenja, a ostaju im otvorene i još dvije opcije. Mogu donijeti nalog o dopuni istrage te napisati potpuno novu optužnicu ili potpuno odustati od kaznenog progona.

Pročitajte više