"Bajsovi inspektori" naplatili 20 milijuna kuna kazni

MINISTAR turizma Damir Bajs rekao je da ključ uspjeha hrvatskog turizma ove godine ne može biti složena politička situacija u sjevernoafričkim zemljama, jer su nama konkurencija Španjolska, Francuska i Italija, a ne Egipat, Tunis ili Grčka.

Ministar je kazao kako ćemo do uspjeha doći našom dobrom pripremom. Na sastanku užeg Vladinog povjerenstva za praćenje turističke sezona u Kupjaku je kazao da se nastavlja provođenje 30 mjera za unaprjeđenje turizma u ovoj godini te da je oko pola posla već obavljeno. Kao bitnu stvar je istaknuo uvođenje novih zrakoplovnih linija na Kvarnerskom području.

U 2010. naplaćeno 20 milijuna kuna kazni

Bajs je kazao i da se borba protiv sive ekonomije vodi cijele godine. Na njega se nadovezao glavni državni inspektor Kruno Kovačević koji je izvijestio da su inspektori u siječnju obavili oko 2000 nadzora vezanih za turizam. Većinom su se provjeravali turistički objekti u Gorskom kotaru, a u 1343 pregleda nije pronađena niti jedna nepravilnost.

Prošle godine su inspektori u turizmu obavili preko 40 tisuća nadzora u kojima su utvrdili preko 15 tisuća različit povreda propisa. Naplatom kazni je Državni inspektorat u proračun donio oko 20 milijuna kuna. 

Pročitajte više