Baldasar bez natječaja produžio HDZ-u zakup prostora u Sinjskoj

Foto: Hina

SPLITSKA gradska vlast okončala je natječaj oko zakupa poslovnih prostora. Novi ugovori dijeljeni su po nekoliko lista, a ona F odnosi se na političke stranke.

Spisak je prilično mršav, a ponajviše bode u oči da na njemu nema HDZ-a, glavne oporbene snage u gradu Splitu. Ne čudi jer se u Službenom glasniku od 30. prosinca prošle godine svega koju stranicu dalje nalazi zaključak o produženju ugovora o zakupu poslovnih prostora u Sinjskoj sa HDZ-om. 

Za razliku od Baldasarovog SDP-a i Kerumovog HGS-a, oni nisu išli na natječaj, već im je ugovor produljen na još dvije godine.

HDZ: Nas nitko nije ništa pitao

Petar Škorić, predsjednik splitskog HDZ-a, kaže kako njih nisu ništa ni pitali, već im je stigao tri puta veći račun za najam 168 kvadrata u samom centru Splita.

"Prije smo plaćali 7, a sada plaćamo 20 kuna, to je 3.200 kuna plus PDV mjesečno. Nas nitko nije zvao oko natječaja, mi se u prostoru nalazimo dulje od 20 godina. Koliko sam obaviješten, postojećim korisnicima ugovori su produženi, dok se na natječaj išlo u slučajevima kada se nisu uredno izvršavale obaveze", kaže Škorić.

Na natječaju bili SDP, Reformisti, SU, Progresivni savez i Laburisti, što je sa ostalima?

Na listi stranaka kojima su dodijeljeni prostori nalaze se SDP koji 300 kvadrata na Bačvicama plaća po 20 kuna kvadrat. U istoj zgradi su i Reformisti sa znatno skromnijim prostorom od 18 kvadrata i Progresivni savez sa 50 kvadrata. Cijena jednaka.

Laburistima je dan prostor u Bana Jelačića od 26 kvadrata sa cijenom od 25 kuna, toliko će plaćati i Stranka umirovljenika prostor na Pjaci od 55 kvadrata. HGS je dobio prostor na Rivi, i to po 35 kuna kvadrat. Prostor ima 170 kvadrata pa Kerumovo političko središte i neće baš biti jeftino po najamnini od šest tisuća kuna mjesečno. Time lista završava. Nema brojnih drugih stranaka, HČSP-a, HSLS-a, HSS-a, HNS-a... Što je s njima? 

HSLS: Nismo se javili, zakup nam je bio preskup

Zvali smo dogradonačelnika Gorana Kovačevića, šefa splitskog HNS-a, pa se nije javio. Tonći Blažević iz HSLS-a kaže kako se nisu javili na natječaj jer im je 35 kuna za kvadrat prostora na Prokurativama bilo preskupo. Po ugovoru kojeg su sklopili prije dvije godine plaćaju 1,25 eura po kvadratu. Ugovor istječe u veljači, tj. idućeg mjeseca.

 

Pročitajte više