Balenović zatražila od Bajića brže rješavanje njezine prijave protiv čelnika Ine

BIVŠA zaposlenica Ine Vesna Balenović, koja posljednje dvije godine upozorava na navodni kriminal i korupciju u toj naftnoj kompaniji, zatražila je danas od glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića da ubrza rješavanje njezine kaznene prijave protiv čelnika Ine.

"Vesna Balenović se požalila na sporost i rad zagrebačkog Općinskog državnog odvjetništva kojem je 2001. podnijela kaznenu prijavu", kazao je Bajić Hini, nakon jednoiposatnog razgovora s Vesnom Balenović.

Dodao je da mu je Balenović iznijela i neka dodatna pojašnjenja vezana uz kaznenu prijavu.

"Sa svoje strane ja sam obećao da ću provjeriti njezine pritužbe i vidjeti može li na osnovu dosadašnjih saznanja državno odvjetništvo donijeti nekakvu odluku", kazao je Bajić.

Balenović je rekla da je Bajiću predočila dokumentaciju koja, po njezinom mišljenju, potvrđuje financijske malverzacije u Ini "teške" oko 50 milijuna eura.

"Državnom odvjetništvu sam dostavila 20 knjiga i pet kilograma dokumenata i žalosno je da se u dvije i pol godine nisu maknuli s mrtve točke", kazala je Hini.

Dodala je da je o svojim saznanjima o "kriminalu u Ini" prošlog tjedna upoznala i saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost

Balenović je prije dvije godine u javnost izašla s tvrdnjama da je Ina zbog brojnih nezakonitosti u poslovanju 2000. oštećena za oko 50 milijuna eura. Nakon toga je dobila izvanredni otkaz zbog odavanja poslovne tajne, a u svibnju 2001. je podnijela kaznenu prijavu protiv predsjednika Uprave Ine Tomislava Dragičevića, potpredsjednika Vlade Slavka Linića i još nekoliko čelnika Ine.

Zbog optužbi koje je na njihov račun iznijela u javnosti, Dragičević i Linić su je tužili za klevetu, tražeći svaki po 100 tisuća kuna za naknadu štete zbog duševnih boli.

Pročitajte više