Bandić: Ako me novinari nastave kandidirati za predsjednika, neću imati izbora

MILAN BANDIĆ još nije službeno objavio svoju kandidaturu za predsjednika Hrvatske, ali svakim danom je sve bliže. Izbjegavajući odgovor na direktno pitanje hoće li se kandidirati Bandić je samo potaknuo dodatnu lavinu špekulacija pa tako zagrebačkog gradonačelnika na svakom događaju na kojem se pojavi uvijek iznova dočeka isto pitanje. A on neumorno smišlja nove dovitljive odgovore.

"Hoćete li se kandidirati za predsjednika?", pitali su novinari Bandića i nakon sjednice Gospodarskog socijalnog vijeća Grada Zagreba koja je bila zatvorena za javnost. "Ukoliko me vi nastavite stalno kandidirati, neću imati izbora", odgovorio je gradonačelnik. I to je, naravno, bilo sve što je želio reći na tu temu. A majice se navodno već tiskaju i predizborni slogani su spremni. Čeka se još samo da Bandić otvoreno prizna da se želi useliti na Pantovčak. Što će, sudeći prema anketama koje ga stavljaju u krajnje respektabilan položaj, napraviti vrlo brzo.

Dotakao se Bandić još jednom i Holdinga, u kojem najavljuje velike čistke. Nitko, tvrdi gradonačelnik, nije siguran niti nedodirljiv. "Oni koji ne rade dobar posao morat će svoje mjesto prepustiti sposobnijim kadrovima. Nema nezamjenjivih", kazao je Bandić koji očekuje izvještaj o poslovanju za najviše dva tjedna.

Pročitajte više