SMRT MILANA BANDIĆA

Bandić će biti pokopan kod mirogojskih arkada. Kalinić: Odluku donijela njegova žena

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

SPROVOD zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića koji je u 66. godini u nedjelju preminuo u KB-u Sveti Duh održat će se u srijedu u 12 sati na Mirogoju. Bandić će biti pokopan odmah pored arkada.

"Bit će pokopan odmah kraj arkada. Nismo mi to odlučivali, njegova žena je odlučila gdje će biti pokopan", rekao je Indexu Pavle Kalinić, pročelnik Gradskog ureda za upravljanje u hitnim situacijama i prijatelj pokojnog Bandića.

Lovrić: Bit će pokopan na razini koju zaslužuje

Podsjetimo, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Grada Zagreba Ivica Lovrić, desna ruka Milana Bandića, sinoć je za HRT izjavio da će komemoracija biti organizirana sukladno epidemiološkim uvjetima u utorak u 12 sati u HNK, a dan poslije u 12 sati bit će održan pogreb na Mirogoju.

"Pripreme su u tijeku, trudit ćemo se da sve bude organizirano na onoj razini koju Milan Bandić zaslužuje", rekao je sinoć Lovrić.

Poslijepodne su se javili iz Grada Zagreba. Apeliraju da se, umjesto cvijeća i vijenaca, novac uplati u humanitarne svrhe.

"Građane molimo da umjesto kupovine cvijeća i svijeća, uplate donaciju Zagrebačkoj zakladi za pomoć osobama oboljelima od cerebrovaskularnih bolesti, čiji je zakladnik i upravitelj bio upravo gradonačelnik Bandić. Broj računa Zaklade je HR 7323600001101818176", stoji u priopćenju iz Grada.

Iz Grada su građane koji će doći na komemoraciju i sprovod zamolili da se pridržavaju uputa Nacionalnog stožera Civilne zaštite.

I dalje su otvorene knjige žalosti u Gradskoj upravi i u Gradskoj skupštini.

Bandić je umro u subotu navečer od posljedica srčanog udara.

Pročitajte više