Bandić sutra kreće u rušenje Guinessovog rekorda i zove Zagrepčane da mu se pridruže

Foto: FAH

ZAGREBAČKI gradonačelnik Milan Bandić sutra u 10 sati kreće u šetnju od Bogovićeve ulice do Trga bana Josipa Jelačića, a vraćat će se Ilicom do Cvjetnog trga. Prikupljat će fotografije zagrljaja pozivajući svoje sugrađane da mu se pridruže u rušenju Guinnessovog rekorda, pripćio je Hrvatski savez za rijetke bolesti.

"Akcija "Zagrli za Guinness, zagrli za rijetke" međunarodna je inicijativa Hrvatskog saveza za rijetke bolesti kojom će se u deset zemalja, na čelu s Hrvatskom od 21. do 27. veljače pokušati prikupiti više od 108 121 fotografiju, koliko iznosi sadašnji svjetski rekord.
 
Akcija se provodi povodom Međunarodnog dana rijetkih bolesti, koji se u cijelom svijetu obilježava 29. veljače, a cilj je upoznati javnost s potrebama i problemima osoba koje boluju od rijetkih bolesti. Samo u Hrvatskoj prema procjenama više od 250 tisuća osoba boluje od neke rijetke bolesti – pokažimo im barem jednim zagrljajem da mislimo na njih.
 
Ovim putem pozivamo vas da nam se pridružite u polusatnoj šetnji i doprinesete širenju informacija o akciji", priopćio je Savez.

Pročitajte više