Bandić ipak neće graditi osmerokatnicu na mjestu parka u zagrebačkoj Knežiji

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

ZAGREBAČKI gradonačelnik Milan Bandić na Facebooku je rekao kako neće dopustiti gradnju stambeno-poslovne zgrade na Knežiji. 

Podsjetimo, zbog planirane gradnje pokrenuta je građanska inicijativa i peticija stanovnika Knežije. 

>> Zagrebačka inicijativa prikupila 4216 potpisa protiv izgradnje osmerokatnice

Osnovana je inicijativa "Knežija brani park" i skupljeno je 4216 potpisa građana protiv gradnje osmerokatnice na mjestu sadašnjega parka i prizemnice na Knežiji. 

Stigla je i reakcija inicijative. 

Već 9 mjeseci postavljamo upite, ulažemo žalbe, organiziramo akcije i cijelo to vrijeme Grad ignorira zahtjeve građana i...

Posted by Knežija brani park on Friday, December 4, 2020

Bandić se građanima obratio na Facebooku, a njegovo priopćenje prenosimo cijelosti. 

"Drage sugrađanke i sugrađani s Knežije, u proteklom periodu s velikom pozornošću pratio sam Vaše nastojanje da sačuvate svoj park i peticiju koju ste tim povodom potpisivali. Meni su uvijek na prvom mjestu bili interesi Zagrepčanki i Zagrepčana, pa tako i u ovom slučaju.

Ovim putem Vas izvješćujem da sam zatražio od Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine da se lokacijska dozvola za stambeno- poslovnu zgradu u Ulici Davorina Bazjanca 1 poništi, s ciljem očuvanja spomenutog parka. 

Ovim putem naglašavam da i u slučaju da ne dođe do poništenja lokacijske dozvole, u skladu sa svojim zakonskim ovlastima, neću dopustiti gradnju na spomenutoj lokaciji suprotnu interesu građana", kaže Bandić. 

[KNEŽIJA BRANI PARK] Drage sugrađanke i sugrađani s Knežije, u proteklom periodu s velikom pozornošću pratio sam Vaše...

Posted by Milan Bandić Gradonačelnik Zagreba on Friday, December 4, 2020

Pročitajte više