Bandić kreće "Bolje, odlučnije i odgovornije" u kampanju za Zagreb

RAME UZ RAME Zoranu Milanoviću, Milan Bandić objavio je danas da će u kampanju za ponovno osvajanje Zagreba krenuti s parolom: "Bolje, odlučnije, odgovornije", čime je SDP formalno započeo kampanju za lokalne i mjesne izbore 2009. godine.

Rečeno je to na današnjem savjetovanju o mjesnoj samoupravi zagrebačke Gradske organizacije SDP-a, kojem su nazočili su i predsjednik Glavnog odbora SDP-a Tonino Picula, potpredsjednica SDP-a Željka Antunović, glavni tajnik Igor Dragovan i dugi SDP-ovi čelnici i saborski zastupnici.

Participacija građana u odlučivanju

Aktualni je zagrebački gradonačelnik kazao kako smatra važnim važnim uravnotežiti odnos centralne uprave - Poglavarstva i Gradske skupštine - "s participacijom građana na najnižoj razini odlučivanja". Bandić je, podsjetimo,  najviše prozivan u sadašnjem mandatu upravo zbog ignoriranja javnog mnijenja kod najvećih projekata.

Zagrepčanima je poručio da će 2009. moći odlučiti tko će preuzeti odgovornost za vođenje grada, glasujući u četiri glasačke kutije: za gradonačelnika, za Gradsku skupštinu, za vijeća gradskih četvrti i za mjesne odbore.

Milanović je zagrebačkim SDP-ovcima zahvalio "na svakoj sekundi vremena i svakoj kapi znoja" koju su uložili u kampanju. Iako SDP nije formirao vlast, kazao je Milanović, pobijedio je u šest od deset izbornih jedinica u Hrvatskoj.

A.B.
Foto: Index

Pročitajte više