Bandić kupio električne autiće za groblja, platili ste ih milijun i pol kuna

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

ZAGREBAČKI gradonačelnik Milan Bandić potrošio je milijun i pol kuna na obnovu flote električnih autića za Gradska groblja. Uz postojeće kojima se na Mirogoju odnedavna prevoze lijesovi i minibusa koji prevozi građane po Krematoriju, kupio je osam novih električnih vozila.

Bešumna su i ne remete mir

"Pored ispunjavanja ekoloških zahtjeva na očuvanju okoliša i korištenja obnovljivih izvora energije, vozila na električni pogon pogodna su za prometovanje grobljima jer su bešumna i ne ometaju potrebni mir", poručili su iz zagrebačke službe za odnose s javnošću. 

Mali grobljanski tulum

Iako su vozila, plaćena preciznih 1,47 milijuna kuna od čega je 160 tisuća kuna došlo iz poticaja Fonda za energetsku učinkovitost, bešumna i neće ometati mir pokojnika, zagrebački se gradonačelnik ipak potrudio da organizira mali grobljanski tulum.

"Nakon primopredaje, gradonačelnik Bandić će sa suradnicima u novim vozilima obići Mirogoj", stoji u pozivu na "predstavljanje osam novih elektrovozila za prijevoz posjetitelja i tehničke potrebe Holdingove podružnice Gradska groblja". Bandiću nije bilo dovoljno da samo kupi električne autiće, nego ih mora i predstaviti (što god to značilo), a kada ih već predstavlja onda se u njima i provozati. Po groblju.

Na Krematoriju ne voze ponedjeljkom i kad je loše vrijeme

Podsjećamo, na gradskim grobljima već postoji organizirani prijevoz posjetitelja. Na Krematoriju koji je posebno strm, elektromobil prevozi posjetitelje svaki dan od 8 do 16 sati, osim ponedjeljkom i kad je loše vrijeme.

Pročitajte više