Bandić najavio referendum o maksimirskom stadionu

GOSTUJUĆI na HTV-u, budući zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je referendum na kojemu će građani odlučiti o budućnosti maksimirskog stadiona, te ustvrdio da će, ukoliko odgovor građana bude pozitivan, stadion biti dovršen u roku od pola godine.

Referendum s pitanjem jesu li građani za dovršenje stadiona biti će održan prije ljeta, a ponuđeni odgovori biti će DA i NE. Bandić najavljuje da će, ukoliko se građani odluče za opciju sanacije i dovršenja maksimirskog stadiona, stadion biti dovršen u roku od šest mjeseci. Ukoliko građani odluče protiv dovršenja stadiona, Bandiću će njihov odgovor dati daljnje smjernice što mu je činiti.

Bandić je rekao da je stadion megalomanski projekt bivše vlasti koja je u njega uložila 365 milijuna kuna, a koalicija SDP-a i HNS-a 107 milijuna kuna. Kada se to zbroji vidi se da je uloženo skoro pola milijardi kuna.

Podsjetimo, mediji su nedavno objavili informaciju da je Bandić upleten u oprost duga Dinamu "težak" 242 milijuna kuna.

SDP-ov dogradonačelnik odbacivao je optužbe uprirući prstom u HDZ. Tvrdi da je Grad u vrijeme HDZ-ove vlasti Dinamu davao novce, te da "ljudi koji su nosili tu investiciju sada hodaju po policiji."

Poništivši ugovor iz 2003., kako kaže Bandić, prekinuo je zakonski nedozvoljenu akciju. Ističe da Dinamo ništa nije mogao platiti, odnosno pokloniti jer klub nema ništa.

Pročitajte više