Bandić našim novcem platio oglas u kojem se ispričava zbog Arkanovog prijatelja

Foto: Pixsell/Jurica Galoić

NAKON što se prekjučer zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ispričao zbog susreta s Draganom Markovićem Palmom, sad je tu ispriku odlučio objaviti i u formi plaćenog oglasa u novinama.

>> Bandić sad moli branitelje za oprost: "Nisam znao kakav je Palma"

Podsjetimo, nedavno je na Bandićev poziv u Zagreb stigao Dragan Marković Palma, bivši gradonačelnik srpskog grada Jagodine i aktualni šef Skupštine tog grada. Palma je, inače, svojevremeno bio prijatelj srpskog ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana s kojim je 1993. osnivao Stranku srpskog jedinstva.

Na bizarnoj presici govorio o gutanju žaba

Zbog toga se protiv susreta Bandića i Palme u Zagrebu pobunio niz veteranskih udruga, a Bandića je kritizirao i ministar branitelja Tomo Medved.

Bandić je prekjučer održao prilično bizarnu press konferenciju na kojoj se ispričavao ratnim veteranima zbog pozivanja Markovića u Zagreb, tvrdeći da nije znao za Palmine veze s Arkanom (koje su općepoznate).

"Nije mene mačka rodila, i ja sam nešto doprinio ovoj zemlji. Kad su branitelji u pitanju, progutat ću ne jednu žabu, nego sto žaba. Ja ću se braniteljima ispričati i progutati sto žaba", ulizivao se veteranima Bandić na presici koju je sazvao u Gradskom poglavarstvu.

U današnjim novinama osvanulo "Gradonačelnikovo pismo javnosti"

No danas je otišao i korak dalje pa je u dnevnim novinama o trošku Zagrepčana objavio plaćeni oglas pod naslovom "Gradonačelnikovo pismo javnosti" u kojem se ispričao "svim istinskim braniteljima koji su se na bilo koji način osjetili povrijeđenima i pogođenima". No čak se i u oglasu isprike Bandić nije mogao suzdržati od obračuna s neistomišljenicima.

"Onima pak koji su ovu situaciju iskoristili za skupljanje dnevno političkih bodova, za pljuvanje i bacanje blata, poručujem samo da taj njihov čin ponajviše govori o njima samima", stoji na kraju oglasa.

Da rezimiramo - Bandić je o trošku građana Zagreba u dnevnim novinama objavio plaćeni oglas kojim se ispričava zbog pozivanja Arkanovog suradnika u Zagreb, ali i obračunava s neistomišljenicima. 

Pročitajte više